daanopreis.reismee.nl

Safari in Varna

beste lezers,

Dit weekeinde had ik besloten om de stad uit te gaan, in de hoop dat Varna, volgens de gids de leukste stad aan de Zwarte zee wat leuker zou zijn. Een Bulgaarse kennis van mij, die in een resort vlakbij zat, had me uitgenodigd voor een bezoekje aan bovengenoemde badplaats.

Zelden heb ik een meer bizarre plek op aarde mogen meemaken. Varna was al even heet als Veliko Tarnovo: 75 procent luchtvochtigheid en nergens ook maar een zuchtje zeewind te bekennen. Het centrum was niet echt wat ik ervan had verwacht; eerder een hele lange winkelstraat met enkel kleren tegen afbraakprijzen.

Op weg naar de mall (ik moest op een gegeven moment echt de hitte uit) stuitte ik op een bizarre reclame voor een of ander goedkoop kopie van viagra. De tekst luidde: ' maak uw pistool weer in orde met Hardman. Langere erectie en meer plezier'. An sich geen rare reclame, maar deze tekst stond wel in koeienletters op een groot billboard langs een grote snelweg. Ik moet zeggen dat ik er wel mee kon lachen.

's Avonds naar het 'kurort' Sveti Konstantin gegaan. Voor1 lev 80, omgerekend 90 cent, kwm ik er binnen 10 minuten. Maar ik moet wel eerlijk zeggen dat ik bij aankomst meteen weer weg wilde. Het was een vreselijk oord, gevuld met Russische touristen die kennelijk interesse toonden voor de afgrijselijke souvenirs die in de plaatselijke bazaar te koop werden aangeboden. Natuurlijk werden de gasten ook getracteerd op vrolijke muziek bij het winkelen. In een winkel vond het men echter gepast een zieke grap uit te halen met de arme klant: in het midden van augustus, terwijl de mussen gegrilld van het dak vallen, waagden ze het om 'Jingle Bells' op te zetten. Kom op, dat is in deze omstandigheden echt tegen de mensenrechten.

De volgende dag was ik blij weer terug te kunnen keren naar de beschaving. Op het strand ben ik nog verbrand ook... Voor mij eventjes geen kust meer.

Reacties

Reacties

Tootje

Ja, Daan die hitte is wat.
Wij hebben erg veel regen, is ook weer wat.
Zo is het altijd wat !!!!!!!!!!!!

Groetjes uit Honselersdijk ook van André.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!